×

15 dziwnych rzeczy, których przeznaczenia sam nigdy byś nie odgadł

Czasem patrzysz na coś i za nic w świecie nie jesteś w stanie odgadnąć, co to takiego jest lub do czego to może służyć. Jeśli „kręcą” Cię tego typu dziwności, to pośród poniższej kolekcji poczujesz się jak w niebie.

Oto kilkanaście dziwnych rzeczy.

#1 „Co to za dziwne smugi na niebie?”

nietypowe rzeczy
shackmd/reddit

Odpowiedź. To ślady po starcie rakiety kosmicznej z wybrzeża na Florydzie.

#2 „To było w moich miśkach”

nietypowe rzeczy
ManOfDemolition/reddit

Odpowiedź. To inny żelek Haribo, który wmieszał się nie do swojej paczki.

#3 „Dlaczego to auto ma takie coś?”

nietypowe rzeczy
alien_penis_monster/reddit

Odpowiedź. Widocznie służy do przewozu materiałów budowlanych, takich jak płyty gipsowo-kartonowe lub drewniane komponenty.

#4 „Zobaczyłem to przy drodze w Holandii. Co to?”

nietypowe rzeczy
gng3quionbve4/reddit

Odpowiedź. Mają one pomóc nietoperzom w orientacji, dopóki niedawno podcięte drzewa nie urosną. Nietoperze muszą słyszeć odbicie swojego dźwięku, aby wiedzieć, dokąd zmierzają.

#5 „To wygląda jak ludzki mózg!”

nietypowe rzeczy
Godbleththismeth/reddit

Odpowiedź. To psia kupa.

#6 „Dlaczego ta bramka ma tyle kłódek?”

nietypowe rzeczy
FactorialANOVA/reddit

Odpowiedź. Bramę można otworzyć, odblokowując tylko jedną kłódkę. Dzięki takiej konstrukcji bramy może z niej korzystać wiele osób, a jeśli jedna z nich zgubi klucze, tylko jej kłódka wymaga wymiany. W przeciwieństwie do jednej kłódki z wieloma kluczami, gdzie trzeba by dać wielu osobom nowy klucz.

#7 „To wygląda jak tyłek buldoga”

nietypowe rzeczy
ckal9/reddit

Odpowiedź. To pianka rozprężna używana w stolarce. Producenci lubią je barwić w celu rozpoznawania marki lub identyfikacji przeznaczenia. Wszystkie znaki są tam obecne. Równomierne zabarwienie, uformowana zewnętrzna powłoka i znany mi, losowy wzór rozprężania.

#8 „O co chodzi z tą kartą w drzwiach banku?”

nietypowe rzeczy
bangsoul/reddit

Odpowiedź. To jakiś wewnętrzny sposób komunikacji pracowników banku mający dać innym do zrozumienia, że np. zabezpieczenia są już wyłączone i mogą wejść.

#9 „Znalazłem to w okolicach portu”

nietypowe rzeczy
evanslusher/reddit

Odpowiedź. To stara kula armatnia.

#10 „Co to za skorupiasta tuba?”

nietypowe rzeczy
OpenMagazine8906/reddit

Odpowiedź. To płaszczka karbogłowa lub jej część.

#11 „Dlaczego ta wanna jest taka dziwna?”

nietypowe rzeczy
chapel976/reddit

Odpowiedź. Zagłębienie służy do mycia nóg.

#12 „Znalazłem te metalowe obiekty pod molem. Co to takiego?”

nietypowe rzeczy
PastorJames2020/reddit

Odpowiedź. To amulety przynoszące szczęście, które celowo wrzuca się do wody.

#13 „Dlaczego ten STOP tak dziwnie wygląda?”

nietypowe rzeczy
iatethecookies/reddit

Odpowiedź. Są to przesłony, zwykle stosowane po to, aby znak można było odczytać pod ostrym kątem. Nazywa się je również tarczami kierunkowymi. Znacznie częściej można je zobaczyć na sygnalizatorach świetlnych.

#14 Metalowe narzędzie z drewnianą rączką. Bez etykiety w sklepie z używanymi rzeczami

nóż do pierogów
sardine7129 / reddit

Odpowiedź. Nóż, roller, do wycinania ciasta na pierogi

#15 Znalazłem to podczas wiosennego sprzątania. Nie bardzo wiem, do czego to służy

tarkovnika / reddit

Odpowiedź. Jest to „ochrona”, którą dzieci mogą przesuwać po czole i chronić oczy przed szamponem podczas mycia włosów

Która zaskoczyła Cię najbardziej?

Źródła: www.reddit.com

Może Cię zainteresować

zamknij