24 misternie wykonane jadalne rzeźby. Sztuka zdobienia stołów wkroczyła na wyższy poziom
Carving to sztuka rzeźbienia w owocach oraz warzywach, która wywodzi się z Tajlandii i jest niezwykle popularna w Chinach czy Japonii. Właśnie z tego ostatniego kraju pochodzi Tomoko Sato. Kobieta traktuje jabłka, dynie, melony jako swoisty materiał rzeźbiarski i zamienia go w ozdoby zachwycające symetrią i falistymi liniami. Takich dekoracji nie powstydziłby się żaden miłośnik sztuki kulinarnej.


1. Dyniowe lampiony z misternym zdobieniem

2. Kwiaty na słodkich ziemniakach



3. Kwiaty na kawałkach batatów

4. Symetryczne spirale



5. Równiutko przycięte jabłko

6. Róża na pomarańczy



7. Jabłkowy kwiat

8. Melon cały w spiralach



9. Gruszka w nowej odsłonie

10. Szkoda byłoby się wgryźć w to jabłko



11. Mała, czerwona rozeta na szczycie

12. Hipnotyzujące spirale

13. Niczym papierowa wycinanka

14. Owocowy lampion gotowy do ustawienia w domu

15. Cały bukiet różyczek

16. Płonące jabłko

17. Melonowe pąki kwiatów

18. Jabłko na ludowo

19. Wężowe linie

20. Dynia cała w łuskach

21. Bliźniacze arbuzy w ozdobnych szatkach

22. Dekoracyjna rzepa

23. Portret też można wyrzeźbić

24. Owocowa dekoracja

BONUS
Tomoko Sato rzeźbi także w mydle. Oto przykład jej umiejętności.

Co sądzisz o tych jadalnych rzeźbach?
Obejrzyj dyniowe rzeźby. To doskonała dekoracja na Halloween.


Źródła: www.boredpanda.com