Hermetyczne zamykanie bez specjalistycznego sprzętu? To możliwe
Ci, co kochają gotować, dobrze wiedzą, że niektóre potrawy można zamrażać i nadają się do powtórnego spożycia. Nie ma w tym nic dziwnego i to wielka oszczędność. Niestety niewiele osób ma hermetyczne opakowania przystosowane do tego typu czynności. Jednak mamy dobre wieści! Sprawdź, jak w domowych warunkach dokonać niemożliwego!


Włóż np. mięso do torebki strunowej. Nie zamykaj jej do końca, ale zostaw małą dziurkę.
Powoli wkładaj torebkę do wody. Ciśnienie doprowadzi do tego, że folia dopasuje się do mięsa. Uważaj, aby do środka nie dostała się woda.
Zamknij torebkę, gdy będzie jeszcze pod wodą. Wyciągnij ją, wytrzyj i śmiało włóż do zamrażarki.
Czy to nie jest genialne?!


Zobacz także:
1) 15 pomysłowych trików, o których pomyślisz „Dlaczego nie znałem ich wcześniej?!”
2) Kuchenne triki – 8 sztuczek, które świetnie się sprawdzą w każdej kuchni
3) Firma zamienia pestki awokado w jednorazowe sztućce. Ich rozkład zajmuje tylko 240 dni!



