12 trików, dzięki którym Twoje świąteczne ciasta będą perfekcyjne
Podczas gdy jedni uwielbiają przebywać w kuchni, eksperymentować i przygotowywać różnego rodzaju pyszności, inni tego nie znoszą. Powodów może być mnóstwo. Na szczęście z pomocą przychodzą kuchenne triki, które mają za zadanie ułatwić, a przede wszystkim uprzyjemnić nam przygotowywanie dań. Tylko spójrz…


#1 Wykorzystaj nić dentystyczną do cięcia serników

#2 Włóż ciasteczka do woreczka strunowego i ciesze się ich świeżością dłużej

#3 Użyj talerzyka papierowego jako osłonki do ręcznego miksera

#4 Zanurz foremki w mące, a dopiero wtedy wykorzystaj ją do przygotowania ciastek

#5 Zbierz kawałki skorupki jajka inną częścią skorupki

#6 Użyj obieraczki do ziemniaków, aby "obrać czekoladę" i zrobić z niej dekoracje

#7 Podgrzej ostrze noża pod gorącą wodą, osusz go, a następnie wytnij idealnie równy kawałek torta

#8 Nie możesz znaleźć miejsce, gdzie ciasto mogłoby urosnąć? Włóż je do delikanie rozgrzanego piekarnika

#9 Pozbądź się uporczywego przypalenia z blaszki za pomocą zgniecionego kawałka folii

#10 Zetrzyj masło zanim zaczniesz robić herbatniki

#11 Przechowuj brązowy cukier razem z piankami marshmallow

#12 Przykryj naczynie miksujące ręcznikiem, aby podczas mieszania nie wypadały z niego składniki

Podstawy pieczenia takie jak biszkopt, beza i polewy oraz 100 przepisów na każdą okazję znajdziesz w Wielkiej Księdze Słodkości:
https://www.facebook.com/pysznoscipl/videos/2510865415702994/

