15 genialnych trików, które zmienią Twój sposób jedzenia i przygotowywania wielu produktów
Zaradność ludzi nie zna granic! Z tego tytułu przygotowaliśmy dla Ciebie kilka małych, ale za to bardzo pomysłowych trików, które w ciekawy sposób zmienią sposób spożywania niektórych pokarmów.
1. Zrób dwie pizze na raz

Zanim umieścisz pizze w piekarniku, po prostu przetnij je na pół i rozmieść tak, jak na powyższym zdjęciu. W ten sposób upieczesz dwie pieczenie na jednym ogniu!


2. Idealnie zmrożone lody

Nie chcesz, aby Twoje lody były twarde jak skała? Najpierw włóż je do plastikowej torebki i dopiero wtedy do zamrażarki.
3. Wykorzystaj resztki Nutelli

Zamiast wyrzucać prawie pusty słoik po Nutelli, napełnij go lodami. Świetnie się do tego nadaje!
4. Wlej mleko do pustej kieszonki po ciastkach

Jeśli ciastka są zbyt duże, ale zmieścić je w szklance z mlekiem, wlej mleko do... pudełka z ciastkami!
5. Frytki z keczupem na wynos

Jedzenie frytek z keczupem jest łatwe, gdy siedzisz w restauracji. Podczas jazdy wszystko się zmienia! Na szczęście jest na to sposób - nałóż keczup na jedną stronę kartonowego opakowania frytek.
6. Podgrzej dwie porcje w małej mikrofali na raz

Wystarczy umieścić drugą miseczkę na kubku lub szklance.
7. Zrób babeczkowe kanapki

Przetnij ciastko na pół i... zrób z niego kanapkę!
8. Noś kanapkę poziomo

Aby uniknąć przelania się sosu na jedną ze stron kanapki, należy przekręcić torbę tak, jak widać na powyższym zdjęciu. Zwiąż górną część reklamówki i zrób dziurę z boku. Dzięki temu rozwiązaniu kanapka będzie równomiernie rozłożona.
9. Zanurzaj ciasteczka w mleku przy użyciu widelca

Ta sztuczka działa najlepiej z ciasteczkami takimi jak Oreo.
10. Obierz mango

Wszystko czego potrzebujesz to... szklanka! W linku pod zdjęciem możesz zobaczyć jak robią to profesjonaliści.
11. Użyj sitka, aby pozbyć się okruchów z płatków, musli i innych błyskawicznych śniadań

Wystarczy wsypać płatki do sitka i delikatnie nim potrząsać.
12. Zanurz ciasteczka w mleku i zamroź

Jeśli zanurzysz ciasteczka w mleku i na kilka godzin włożysz je do zamrażarki, otrzymasz niesamowicie pyszny deser!
13. Naklej elastyczną pastę na boxie z chińskiego jedzenia

Teraz górna część boxa nie będzie przeszkadzać Ci w wygodnym spożywaniu.
14. Łatwy sposób na otwarcie szczelnie zamkniętego słoika

Jeśli nie możesz odkręcić słoika, użyj do pomocy łyżki lub otwieracza do puszek. Włóż łyżeczkę między wieczko, a szklankę - tak jak na powyższym zdjęciu. Jeśli tylko odrobina powietrza dostanie się do słoika, otworzysz go bez problemu!
15. Piec jajka w skorupach

Gotowanie i smażenie nie są jedynymi sposobami na przygotowanie jaj - można je też upiec! Pieczone jaja są uważane za bardziej miękkie, choć to rozwiązanie zajmuje więcej czasu: od 25 do 30 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza.

