Do skórki po mandarynce wlał oliwę z oliwek i podpalił jej naturalny knot. Ten pomysł jest genialny!
Zimowy sezon już na stałe zagościł, a razem z nim nadszedł czas na przepyszne mandarynki. Owoc, który kojarzy się ze świętami. Jego zapach w cudowny sposób roznosi się w domu, gdy za oknem śnieg i mróz. Dziś pokażemy Wam, jak wykorzystać skórkę mandarynki, aby stworzyć z niej prostą i klimatyczną świeczkę.
Materiały:
- mandarynka
- nóż
- pióro
- oliwa z oliwek
- zapałka
Zaznacz piórem środek mandarynki.

Pomocna może być książka, na której oprzesz pióro, a drugą ręką wystarczy, że będziesz obracać mandarynkę.


Przetnij owoc delikatnie wzdłuż linii.

Oddziel skórkę za pomocą łyżeczki. Obie połówki nie mogą być naruszone.

Wydostań mandarynkę ze środka.
Dolną połowę (grubszą) wypełnij oliwą z oliwek.

Biała końcówka powinna trochę wystawać ponad ciecz.
W górnej część wytnij kształt gwiazdki, aby do świeczki dochodziło powietrze.

I wyczekiwana chwila: podpal naturalny knot mandarynki.

Klimatyczna świeczka gotowa!

Piękny cytrusowy zapach, kojarzący się ze świętami, będzie Ci towarzyszyć przez kilkadziesiąt minut.

