Cena najdroższego burgera w Polsce zwala z nóg. Za wszystko odpowiada jadalne złoto
Polacy zakochali się w burgerach, które od jakiegoś czasu święcą triumfy w wielu restauracjach. I nic w tym dziwnego, gdyż mało kto jest w stanie oprzeć się soczystemu kawałkowi wołowiny zamkniętemu w chrupiącej bułce. Najdroższy burger w Polsce dostępny jest w Warszawie.



Bułka jak złoto
Ile byłbyś w stanie zapłacić za naprawdę wyśmienitego burgera? 100 PLN? 200 PLN? W Warszawie ceny są znacznie wyższe, zwłaszcza, że mówimy o daniu z dodatkiem 24-karatowego złota.
Burgerowy król


Właścicielami restauracji Fuego są bracia Collins (Rafał i Grzegorz). Dużą popularność przyniósł im program motoryzacyjny „Odjazdowe bryki braci Collins”, gdzie przeprowadzają spektakularne remonty samochodów. Udając się do ich nowego lokalu można skosztować najdroższego burgera w Polsce. Za tego złotego króla trzeba zapłacić 1000 PLN! To nie żart.

Japońska wołowina na talerzu
Luksusowa kanapka pokryta jest jadalnym złotem i naprawdę błyszczy na talerzu. W środku znajduje się podwójny kotlet z japońskiej wołowiny Kobe (400 g), ser cheddar, domowe pikle, majonez truflowy, sałata, podwójny boczek ze świni złotnickiej. Co ciekawe wołowinę pozyskuje się z mięsa krów rasy Wagyu, które hodowane są nieopodal miasta Kobe (wyspa Honsiu). Zwierzęta są codziennie masowane rękawicami zrobionymi z trawy oraz karmione specjalną paszą. Dzięki temu ich mięso posiada marmurkową teksturę i wyjątkowy smak.



Skusiłbyś się na takie danie? Ciekawe czy najdroższy burger podbije podniebienia mieszkańców stolicy. 😉
Najdroższe na świecie chipsy są znacznie tańsze od warszawskiego burgera. 😉




