×

Wziął banana, wsadził do torebki z ryżem, po czym zaczął suszyć go suszarką. Powód jest genialny!

Banany dojrzewają szybciej niż moglibyśmy się spodziewać. W ciągu zaledwie kilku dni ich kolor potrafi przejść z zielonego, przez żółty, do ciemno-brązowego. A patrząc na te brązowe skórki od razu tracimy chęć na taki owoc. Mimo, że z zewnątrz wyglądają wówczas mało apetycznie, od środka są całkiem smaczne. Ba! Niektórzy mówią wręcz, że takie są najlepsze.

Mimo wszystko wiele osób ciągle ma obawy co do jakości „brązowego” banana. Okazuje się, że jest na to bardzo skuteczna metoda. W nieco ponad godzinę można zregenerować brązowego banana i sprawić, że będzie wyglądać świeżo i apetycznie!

Gdy Twoje banany wyglądają tak jak ten poniżej, nie wyrzucaj ich! Jest dla nich ratunek.

1

Oto co należy zrobić aby przywrócić banana „do życia”.

1. Weź foliową torebkę i wypełnij ją niewielką ilością ryżu.

2

2. Umieść wewnątrz brązowego banana, usuń ze środka jak największą ilość powietrza i zamknij torebkę.

3

Ryż usunie z banana nadmiar wilgoci bez zmiany smaku. W zasadzie jest to równoznaczne np. z umieszczeniem zalanego telefonu komórkowego. To dokładnie ta sama metoda.

3. Następnie ułóż banana tak, aby był obsypany ryżem. Poczekaj godzinę.

4

4. Kiedy minie godzina, można wyciągnąć banana. Teraz najlepsza część – przy pomocy suszarki do włosów, na średnim programie, strumień ciepłego powietrza kierujemy w stronę banana.

5

Tadam! Banan zaczyna przywracać swój poprzedni kolor.

5. Gdy banan uzyska już zadowalający nas kolor, można przystąpić do konsumpcji.

6

Niesamowite. I Nawet jeśli nie przeszkadza Wam brązowy odcień na skórce banana to i tak warto nauczyć się tej sztuczki…

7

…bo nigdy nie wiadomo kiedy się ona może przydać.

Może Cię zainteresować

zamknij