Najprostszy sposób na pokrojenie arbuza. Szybko i bez bałaganu
Arbuzy to świetna przekąska na wakacyjne popołudnia. Zawierają dużą ilość witamin i świetnie nawadniają organizm, jednak zanim dostaniemy się do jego różowego miąższu należy pokonać grubą łupę. Jeśli jesteś miłośnikiem arbuzów, zaraz zobaczysz najprostszy sposób na obranie tego owocu.


Na początek rób niewielkie, lecz głębokie nacięcia. Obracaj arbuzem aż przekroisz go na pół
Następnie obróć jedną połówkę arbuza


Teraz zacznij odkrawać skórkę. Nie przejmuj się, że zostają białe ślady, odkroisz je w następnym kroku
Teraz odkrój czubek skórki i ostrożnie pozbądź się białych pozostałości


Teraz zacznij kroić arbuza na plasterki
Odwróć deskę z owocem o 90 stopni i wykonaj tę samą czynność, lecz w drugą stronę


Teraz weź dużą miskę, sprawdź czy naczynie jest odpowiedniej wielkości. Połóż miskę na arbuzie i odwróć deskę. W ten sposób cały owoc znajdzie się wewnątrz naczynia
Gotowe! Teraz wystarczy rozkoszować się pysznym smakiem arbuza!


Prawda, że ten trik jest prosty i przyjemny?

