×

Ścięgno z piersi kurczaka da się wyjąć w 5 sekund. Nowy trik z TikToka podbija Internet!

Zapewne znasz to nieprzyjemne uczucie, kiedy kupujesz piersi z kurczaka i okazuje się, że znajdują się na nich białe ścięgna. Wyglądają nieestetycznie oraz odbierają całą przyjemność płynącą z gotowania. I tutaj mam doskonałą wiadomość.

Nie musisz męczyć się z wykrawaniem obrzydliwych części!

I nie musisz od razu rezygnować z przyrządzania ulubionych drobiowych dań. Oddzielanie piersi kurczaka od ścięgna jest dziecinnie proste! Wystarczy do tego tylko jeden przyrząd, który każdy posiada w swojej kuchni.

KROK PO KROKU JAK POZBYĆ SIĘ ŚCIĘGIEN Z PIERSI KURCZAKA

1. Przygotuj widelec…

2.  …oraz ręcznik papierowy

3. Zlokalizuj białe ścięgno

4. Ręcznikiem przytrzymaj ścięgno i włóż je pomiędzy ząbki widelca

5. Energicznie pociągnij…

6. …i gotowe!

Za jednym zamachem, w 5 sekund, oczyścisz pierś z kurczaka. Bez bałaganu i używania noża. To proste!

Tym patentem podzieliła się w mediach społecznościowych Mandy Klentz (mama trójki dzieci). Obejrzyj filmik i zobacz ona usuwa nieestetyczne ścięgna.

Wypróbowałeś już ten fenomenalny sposób? Koniecznie daj znać w komentarzu.

Gadżety, które usprawnią pracę w kuchni 

Patenty na łatwe krojenie i obieranie

 

 
Źródła: tiphero.com, www.youtube.com

Wybrane dla Ciebie

23 osoby, które poniosły druzgocącą porażkę na kuchennym froncie. Pokonały ich rondle i garnki

Ugotowanie przeciętnego dania nie jest jakimś wielkim wyzwaniem i prawie każdy jest sobie w stanie z tym poradzić. Jednak są takie dni, kiedy nawet najprostsza potrawka nam nie wychodzi. Oto kolekcja kuchennych wpadek. #1 Nawet grill jest przerażony #2 Zatkało mnie… #3 Mucha zamiast rodzynki #4 Pierogi z piekła rodem #5 Elektryzujące #6 Będzie co […]

17 kulinarnych geniuszy, którzy powinni zostać nagrodzeni za swoją pomysłowość

Czasami małe-wielkie pomysły w kuchni potrafią zdziałać cuda i zmienić bardzo wiele. A że dotyczy to jednej z najbardziej przyjemnych czynności w życiu, jaką jest jedzenie, to tym bardziej warto im się przyjrzeć. Oto garść pomysłowych kuchmistrzów, którzy sprawiają, że jedzenie jest jeszcze przyjemniejsze. #1 Kto z Was je tak Oreo? #2 Wpadłeś na to, […]

7 produktów spożywczych, których nie należy myć. Lepiej oszczędzić im kontaktu z wodą

Pokutuje zgubne przekonanie, że każdy produkt spożywczy należy koniecznie umyć. Niestety nie jest to prawdą, a mycie niektórych pokarmów może wyrządzić więcej szkody niż rzeczywistych korzyści. Przekonaj się jakich produktów nie należy myć. 1. Ryby Mycie surowych ryb pod bieżącą wodą nie usunie drobnoustrojów. Wręcz przeciwnie, płyn sprawi, że z łatwością osiądą na Twoich ubraniach, […]

Kuchnie w restauracjach od zaplecza. 21 rzeczy, których klienci nie widzą na własne oczy

Czasami lepiej nie wiedzieć jak wygląda przygotowanie tego, co dostaniemy ostatecznie na talerzu. Ale ludzka ciekawość i w takich przypadkach nie potrafi się oprzeć i lubi „zajrzeć za kurtynę”. Oto kolekcja zdjęć z restauracyjnych kuchni. Nie oddają całego sedna, sekretów i tajemnic restauracyjnych zapleczy, ale w kuchni potrafi się dziać wiele… #1 Chyba potrzebujemy większej […]

17 sekretów kulinarnych, dzięki którym smak potraw to czysta ambrozja

Babcia piecze najlepsze ciasto drożdżowe? Puree ziemniaczane wujka jest czystą ambrozją? Czasami dodatek tajemniczego składnika to konkretnego dania czyni je o wiele smaczniejszym. Poznaj sekrety kulinarne, którymi podzielili się  w Internecie miłośnicy gotowania. 1. Kawa do ciasta Do czekoladowych wypieków zawsze dodaję odrobinę kawy (zwłaszcza wtedy, kiedy używam taniej czekolady). Dzięki temu smak ciasta jest […]

Gotowanie bez marnowania jest możliwe! Ikea stworzyła książkę z przepisami na dania z resztek

Każdego roku wyrzucamy 5 ton żywności. Okres izolacji i pandemii jeszcze nasilił to zjawisko, gdyż robiliśmy zbyt duże zakupy spożywcze. W efekcie nie byliśmy w stanie zjeść całego jedzenia i duża jego część trafiała do kosza na śmieci. Kanadyjska Ikea postanowiła walczyć z marnowaniem żywności. Stop marnowaniu żywności IKEA ScrapBook to zupełnie inna książka kucharska. […]