×

Zaznaczyli fragmenty trawnika sprayem, po czym je usunęli. Kiedy zobaczyłam dlaczego zaniemówiłam.

Wiecie jaki jest jeden z największych plusów posiadania domu? Działka, którą możesz zagospodarować i dzięki jej potencjałowi stworzyć coś cudownego! Nie wierzysz? Wszystkie potrzebne odpowiedzi znajdziesz poniżej!

W przypadku tej rodziny pomysł z wykorzystaniem wolnej przestrzeni dojrzewał przez kilka lat, ale uwierz mi naprawdę było warto. Magiczne miejsce, które powstało na półhektarowej działce, jest po prostu idealne. Co więcej, projekt nie jest zbyt skomplikowany i wykonały go osoby, które wcześniej nie miały pojęcia o budownictwie.

Więc jeśli masz możliwość i kawałek przestrzeni, którą mógłbyś zagospodarować, może tutaj znajdziesz potrzebną inspirację. Trzymam kciuki!

Przez osiem lat, półhektarowa działka była nietknięta. Aż do dnia, kiedy rodzina postanowiła wykorzystać jej potencjał.

p1

Po małych zakupach członkowie rodziny zabrali się do pracy. Na początku zaczęli układać kamienie w określony sposób.

p2

Następnie namalowali farbą w sprayu okrąg o promieniu 3,5 m wokół małego kółka. Ten obszar stał się miejscem, gdzie znalazła się strefa do wypoczynku.

p3

Żaden z członków rodziny nie miał doświadczenia w budownictwie. Jak się jednak okazało, jeśli się do czegoś dąży i pragnie z całego serca, wszystko jest możliwe.

p4

Po wykopaniu otworu o odpowiedniej wielkości, jego wnętrze wypełniono żwirem i piaskiem.

p5

Kiedy prace nad otworem został ukończony, rozpoczęła się realizacja kolejnego etapu.

p6

Aranżacja i układanie kamieni przyniosło rodzinie wiele zabawy.

p7

Potem przyszedł czas na określenie brzegów części wypoczynkowej.

p8

W tworzeniu niezwykłego miejsca po raz kolejny wykorzystano żwir.

p9

Kolejnym krok był najtrudniejszy: wygładzanie skał. To było bardzo uciążliwe zadanie, ale efekt końcowy był tego wart!

p10

Cudownym dodatkiem w pomysłowym projekcie stały się kolorowe krzesła.

p11

Całość świetnie się komponuje.

p12

Romantyzmu i magii całej scenerii dodało wyjątkowe oświetlenie.

p13

Rodzina stworzyła wyjątkowe miejsce, gdzie może odpocząć na świeżym powietrzu w gronie najbliższych osób i ulubionych pupili.

p14

Co uważasz o tym projekcie? Jeśli Ci się spodobał, udostępnij ten wpis dalej!

Może Cię zainteresować

zamknij