Prosty przepis na różyczkę z ciasta. Takim deserem zaskoczysz wszystkich gości!
Tworzenie ciast i ciasteczek wymaga wielkiej cierpliwości i dokładności, jednak efekt końcowy jest tego warty. Zastanawiasz się jak zadziwić swoich znajomych? Nie chcesz po raz kolejny przygotowywać nudnej szarlotki czy sernika? Czas najwyższy zrobić ciasto w kształcie róży, które wbrew pozorom wcale nie jest takie skomplikowane!


Jadalna róża została przygotowana z gotowego ciasta waniliowego, kremowej masy oraz jadalnej masy do modelowania.
Najpierw umieść gotowe ciasta jedno na drugim, przekładając je masą
Następnie zacznij kształtować górną i dolną część ciasta


Po otrzymaniu pożądanego kształtu, nanieś masę na ciasto i schłodź je przez około 10-15 minut
Z masy do modelowania wytnij okręgi i przetnij je na pół. Następnie zacznij umieszczać je od samej góry ciasta. Do lepszego przymocowania użyj czystego alkoholu


Kontynuuj działaniem wycinając coraz to większe płatki
Dla lepszego efektu przyklejenia do siebie płatków użyj wody lub alkoholu


Z zielonej masy ukształtuj listki i przymocuj je na dole różyczki
I gotowe! Wygląda pysznie,prawda?



