×

15 rzeczy, których znaczenia nigdy sam byś się nie domyślił

Co to jest? Do czego służy? Czasem będąc w jakimś nowy miejscu, albo po prostu na strychu rodzinnego domu „odkrywamy” jakiejś tajemnicze przedmioty nieznanego użytku.

Jeśli masz pociąg do takich rzeczy w tej galerii poczujesz się jak w raju.

#1 Czy to coś nieprzyzwoitego?

co to jest
J_Seidy/reddit

Odpowiedź. To jest typ specjalnej poduszki, tzw. rozciągacz karku.

#2 Dlaczego te kraty są wygięte u dołu?

okno z kratą
lw1999/reddit

Odpowiedź. Te wygięcia są zrobione z myślą o postawieniu tam kwiatów.

#3 Co to jest?

co to jest
MespanM4n/imgur

Odpowiedź. Służy do dzielenia rzeczy na równe części. Umieść jeden punkt na jednym z końców dzielonej rzeczy, a następnie wybierz, na ile części ma być podzielona.

#4 To wygląda jak torpeda. czy to służy do czegoś w kuchni?

co to jest
AJK910/imgur

Odpowiedź. Używa się tego do rozdrabniania mięsa podczas smażenia na patelni.

#5 Co to za otwór?

co to jest
Blahblahblahblahblah01/imgur

Odpowiedź. To otwór na wąż do odkurzacza. Ten dom w pewnym momencie miał centralny system odkurzania.

#6 Do czego się tego używa?

co to jest
SchaefferRd/imgur

Odpowiedź. To wyciskarka do cytryn i limonek.

#7 To jakiś rodzaj obcinarki?

co to jest
11varine/reddit

Odpowiedź. Jest to blokada grupowa. Umieszcza się ją na wyłączniku, gdy przy urządzeniach pracuje kilka osób, aby uniemożliwić im włączenie urządzenia.

#8 Co to takiego?

co to jest
allaspiaggia/imgur

Odpowiedź. To uszczelniacz brzegów ciasta.

#9 Co to za deseczki podobne do rękawic?

co to jest
selfly/imgur

Odpowiedź. Jest to stojak do suszenia rękawic.

#10 Czym jest ten śliczny przedmiot?

co to jest
tjpeddler/imgur

Odpowiedź. To harmonijka ustna w futerale.

#11 Do czego służy ten mały „pisak”?

co to jest
Craig_White/reddit

Odpowiedź. Można tym przekręcić spiczasty element, tak aby wystawał z uchwytu, i używać go do rozdzielania włosów.

#12 To coś wygląda jak antenki kosmity…

co to jest
pepperedowl/reddit

Odpowiedź. Służy do suszenia i napełniania torebek wielokrotnego użytku z zapięciem strunowym.

#13 Co to za śliczna muszelka?

co to jest
corydigital/imgur

Odpowiedź. To jest kalendarz menstruacyjny.

#14 Co to jest? Wygląda trochę jak serce, a trochę, jak nie powiem co

co to jest
MaximumBicycle3447/reddit

Odpowiedź. To część z klocków LEGO. Pochodzi z zestawu zabawowego Duplo.

#15 Co to jest?

co to jest
9gbmhhydj212/imgur

Odpowiedź. To BYŁ kubek do picia lub wkład, który stopił się w zmywarce.

Co zaskoczyło Cię najbardziej?

Źródła: brightside.me

Może Cię zainteresować

zamknij