×

15 dziwacznych rzeczy, które (nie)wiadomo czym są i do czego służą…

Czasami trafi Ci się w ręce jakaś dziwnie wyglądająca rzecz, która nie wiadomo do czego służy. Na szczęście są ludzie, którzy chętnie poświęcają swój czas takim zagadkowym kuriozom. Przed nimi nie ma żadnych zagadek 😉

Oto kolekcja najciekawszych dziwadeł.

#1 „Mamy kilka takich w naszym domu i nie wiemy, czym są. Może to rodzaj gumki?”

jeffbobmoses/reddit

Odpowiedź. To tanie gumki do książek. Zapobiegają ich otwieraniu się w plecakach.

#2 „Czym jest ten prezent, który otrzymałem? Te pręty są puste. Białe nitki są zrobione z plastiku i pasują do rurek, może do czyszczenia?”

de_bauchery/reddit

Odpowiedź. Są to słomki do picia, wielokrotnego użytku. Szczotka jest narzędziem do czyszczenia.

#3 „Ten wytworny hotel ma płytką wannę z dwoma bokami.  Co to?”

kjax016/reddit

Odpowiedź. To typowe w niemieckich kurortach miejsce gdzie moczy się nogi, najpierw w ciepłej wodzie, a potem w zimnej. Ma pomagać krążeniu.

#4 „Znalazłem cztery takie kapsuły wypełnione czymś, co wydaje się być wiórami metalu?”

LeaMonster/reddit

Odpowiedź. To suplement diety dla przeżuwających zwierząt (np. krów).

#5 „Przyjaciel znalazł to w sklepie. To jakiś pas na narzędzia?”

ffatr2012/reddit

Odpowiedź. To uchwyt na wędkę.

#6 „Co to za nitki wychodzące z moich krakersów?”

IAMA_KOOK_AMA/reddit

Odpowiedź. To postrzępione krawędzie przenośników, które biorą krakersy przez proces arkuszy przed przeniesieniem do zespołu pieca.

#7 „2 płaskie metalowe okrągłe krążki z długimi łodygami przymocowanymi zawiasami. Bez oznaczeń. Znalezione w nowej kuchni.”

nowgetbacktowork/reddit

Odpowiedź. Jest to wygaszacz płomienia, służący do gaszenia puszki z paliwem żelowym w kominku stołowym.

#8 „Stare narzędzie wielkości i kształtu banana znalezione w starej stodole w Szwecji. Drewniana rączka z zardzewiałą metalową końcówką. Co to?”

Kesomannen34/reddit

Odpowiedź. Kopaczka do nasion. Wykonuje otwór w ziemi do zasadzenia nasion.

#9 „Przedmiot z drutu z uchwytem. Co to?”

scruffy69/reddit

Odpowiedź. Nowoczesna dekoracja wykonana w stylu starego trzepaka do dywanów.

#10 „To mojej babci, ma dwa klipsy i się kręci. Co to jest?”

kaisydaisy93/reddit

Odpowiedź. Jest to tak zwany skręcacz, w tym przypadku podwójny, ponieważ może robić 2 pasma na raz.

#11 „Co to są te drewniane narzędzia kuchenne, które dostałem w prezencie?”

blamemyshelf/reddit

Odpowiedź. Jest to regulowana podkładka. Ustawione jedna na drugiej mieszczą się zgrabnie w szufladzie. Umieszczone blisko siebie pozwolą Ci postawić na nich gorący garnek bez ryzyka przypalenia powierzchni stołu.

#12 „Gałka oczna wyglądająca jak prawdziwa, może szklana? Z 3 otworami na metalowym kawałku. Znaleziona na pchlim targu”

hippie-mom-2901/reddit

Odpowiedź. Mam jeden z nich! Jest to brelok promocyjny firmy, która produkuje szklane oczy do taksydermii.

#13 „Czym są te stwory za moimi zasłonami?”

racatran/reddit

Odpowiedź. To gniazda biczówki błotnej, w której składają one jaja.

#14 „Modułowe zakrzywione drewniane kawałki z 2 otworami w każdym segmencie. Co to?”

pocketcabbage/reddit

Odpowiedź. Prawdopodobnie ramiona świecznika wykonanego na zajęciach techniki przez dzieci

#15 „Znalezione wewnątrz instrumentu muzycznego, jest wielkości dużego winogrona. Co to jest?”

ItIsNotBecause/reddit

Odpowiedź. To kulka kurzu, dość powszechna w skrzypcach. Czasami nazywa się ją „myszką”.

Które zaskoczyło Cie najbardziej?

17 osób, które uwielbiają zwracać na siebie uwagę i stawiają na dość dziwne elementy garderoby

6 zastosowań SODY OCZYSZCZONEJ, których NIE ZNAŁEŚ

Źródła: brightside.me

Może Cię zainteresować

zamknij