×

13 potraw, które przez całe swoje życie kroiłeś w zły sposób. Numer 8 już niejednego zaskoczył!

Nie stronię od kuchni dlatego wydawało mi się, że niewiele rzeczy jest w stanie mnie zaskoczyć. Było tak do czasu…

Gdy natknęłam się na te metody krojenia warzyw i owoców stało się dla mnie jasne, że już nic nie będzie takie samo.

1. Pomidory koktajlowe.

1

Połóż je pomiędzy dwoma talerzykami i zacznij ciąć długim nożem. To działa także w przypadku winogrona.

2. Kiwi

2

Prawie jak z jajkiem 😀

3. Mango.

3

FAKT: Obieranie mango jest przyczyną sporów pomiędzy czterema stanami USA.

4. Arbuz.

4

W końcu zjesz go jak człowiek.

5. Mandarynka.

5

Ten kto to wymyślił jest geniuszem!

6. Granat.

6

Odkrój ogonek, natnij dno. Natnij krawędzie tak aby nie naciąć miąższu. Ta dam!

7. Awokado.

7

Całkiem podobnie jak kiwi.

8. Ciasto.

8

Gdy odcinasz ciasto w tradycyjny, trójkątny sposób, ciasto obsycha. Gdy natniesz je w taki sposób nie masz tego problemu!

9

Czary mary…

10

Jesteś teraz najfajniejszą osobą na imprezie.

9. Limonka.

11

W taki sposób wyciśniesz prawie cały sok z limonki.

10. Cebula.

12

Płaczesz bo to jest cebula. Nie dlatego, że źle to robisz.

11. Marchew.

13

Ten facet wie co robi, i nie dlatego, że ma na sobie fartuch.

12. Karczoch.

15

I wszystko jasne.

14. Bądź kreatywny!

16

Naciśnij końcówkę. Rozerwij. To wszystko. Właśnie obrałeś banana jak szympans!

Może Cię zainteresować

zamknij