Jak dobrze podgrzać pizze? Zawsze będzie pyszna i chrupka
Znasz to uczucie kiedy po ciężkim dniu zamawiasz ulubioną pizzę? Najlepiej od razu kupić największą, bo przecież nie jadłaś nic przez cały dzień, a dodatkowo jutro nie będziesz mieć czasu na gotowanie, więc akurat zostanie kilka kawałków na drugi dzień. Tylko jak dobrze podgrzać pizzę aby była chrupka tak jak zaraz po wyjęciu z restauracyjnego pieca?
29.08.2019 | aktual.: 29.08.2019 11:27
Jeśli do tej pory podgrzewałaś kawałek pizzy w piekarniku, to na pewno wiesz, że jest ona średnio smaczna. Ani w smaku ani w swojej konsystencji nie przypomina tej samej pysznej pizzy, którą jadło się wcześniej. Pomocnym sposobem może okazać się trik z wstawieniem pizzy do mikrofalówki wraz ze szklanką wody. W ten sposób pizza nieco poprawi swoją chrupkość. Jednak to wciąż daleko do ideału.
W takim razie czy istnieje inny sposób na podgrzanie pizzy bez długiego czekania na nagrzanie piekarnika?
Okazuje się, że najlepszą metodą jest użycie... patelni! Tym sposobem podzielił się z nami szef jeden z restauracji z najpyszniejszą pizzą w mieście.
Na patelni umieść kawałek pizzy i podgrzewaj na małym ogniu, aż spód stanie się lekko chrupki
Po chwili dodaj kilka kropel wody na patelnię i przykryj przykrywką. Poczekaj jeszcze kilka sekund
I gotowe! Pizza jest chrupka i pyszna!
Teraz już wiesz jak dobrze podgrzać pizzę! Znałeś ten trik?