Kawiarnia stosuje nietypowe serwowanie kawy. Blogerzy je pokochali
W dzisiejszych czasach nie wystarczy, że restauracja serwuje pyszne dania - liczy się także wygląda knajpki oraz to czym potencjalny klient zostanie zaskoczony. Oczywiście, jedzenie jest istotne, ale przecież także inne aspekty danego miejsca trzeba sfotografować i dodać na swoje social media! Dlatego pewna azjatycka kawiarnia wprowadziła do swojego menu napój, który serwowany jest w nietypowy sposób.
21.02.2020 | aktual.: 21.02.2020 16:13
Kawiarnia w Szanghaju zdecydowała się na nietypowe serwowanie kawy
Jeśli zwykła filiżanka kawy Ci nie wystarcza, jestem prawie pewna, że zachwyci Cię pomysł z serwowaniem kawy razem z watą cukrową! Wata nie jest jednak dodawana obok filiżanki, lecz znajduje się nad naczyniem.
Ciepła para powoduje, że cukier z waty topnieje i ścieka prosto do filiżanki
Prosty zabieg powoduje, że zwykła wata cukrowa wygląda jak ogromna chmura, z której spadają słodkie krople cukrowej wody.
Kawiarnia Mellow Coffee stała się słynna ze swojej "słodkiej deszczowej kawy", a tłumy blogerów, jak tylko mogą, starają się zrobić najpiękniejsze zdjęcia tego pysznego deseru.
Trzeba przyznać, że tak podana kawa wygląda spektakularnie i magicznie, jednak sporo osób, które próbowały napoju, twierdzi, że sposób podawania kawy jest dość przesadzony.
Jeśli przyjrzeć się bliżej, efekt jest piękny tylko na początku
Z czasem cukier oblepia całą filiżankę przez co cały efekt traci swój urok. Wata cukrowa po kilku minutach traci swój kształt i oblepia nie tylko filiżankę z kawą, ale także spodek czy nawet stół... Piękny efekt kończy się dość sporym bałaganem, za który trzeba zapłacić około 9 dolarów (około 35 zł).
Gdyby jednak bardziej dopracować sposób podawania kawy i np. zmniejszyć chmurkę z waty cukrowej, na taką, która wielkością pasuje do filiżanki, kawiarnia z pewnością zyskałaby większą ilość zadowolonych klientów.