Trik z mlekiem zmieni myślenie każdego miłośnika ziemniaków. Oto patent na idealne puree
Ziemniaki lubi chyba każdy. Często goszczą na polskim stole i są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego schabowego. Jednak od czasu do czasu można zmienić sposób ich podania.
Zmodyfikowany przepis
Alternatywą dla tłuczonym ziemniaków jest puree. Ma kremową konsystencję, która idealnie pasuje do mięs czy zapiekanek. Przepisy mówią, ze najpierw należy ugotować ziemniaki w wodzie, a następnie dodać do nich masło, przyprawy i mleko. Pewna użytkowniczka TiToka i mama wpadła na pomysł jak zmodyfikować ten klasyczny przepis.
Mleko zamiast wody
Kobieta ugotowała ziemniaki w mleku. Warzywa chłoną płyny, więc nasycone mlekiem (a nie wodą) będą jeszcze smaczniejsze. Ten prosty trik zachwyci każdego miłośnika ziemniaków, kartofli czy pyr. ;)
Jaki jest Twój patent na doskonałe puree?