Trik z mlekiem zmieni myślenie każdego miłośnika ziemniaków. Oto patent na idealne puree
Ziemniaki lubi chyba każdy. Często goszczą na polskim stole i są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego schabowego. Jednak od czasu do czasu można zmienić sposób ich podania.
07.02.2022 | aktual.: 07.02.2022 14:38
Zmodyfikowany przepis
Alternatywą dla tłuczonym ziemniaków jest puree. Ma kremową konsystencję, która idealnie pasuje do mięs czy zapiekanek. Przepisy mówią, ze najpierw należy ugotować ziemniaki w wodzie, a następnie dodać do nich masło, przyprawy i mleko. Pewna użytkowniczka TiToka i mama wpadła na pomysł jak zmodyfikować ten klasyczny przepis.
Mleko zamiast wody
Kobieta ugotowała ziemniaki w mleku. Warzywa chłoną płyny, więc nasycone mlekiem (a nie wodą) będą jeszcze smaczniejsze. Ten prosty trik zachwyci każdego miłośnika ziemniaków, kartofli czy pyr. ;)
Jaki jest Twój patent na doskonałe puree?