Wysypuję na blaszkę i włączam piekarnik. Brud i przypalenia znikają
Nie wyobrażasz sobie życia bez pieczenia, ale irytuje cię czyszczenie blachy? Nie musisz przez to rezygnować z przyjemności. Podpowiadamy, jak wyczyścić blachę do pieczenia w prosty sposób.
Nie ma nic przyjemniejszego od zapachu świeżo upieczonych ciastek. Roznoszący się po całym domu aromat sprawia, że cieknie ślinka. Co zrobić, kiedy ciasto wyleje nam się na blachę i zaschnie? Zapomnij o uporczywym drapaniu. Mamy dla ciebie skuteczny trik!
Jak wyczyścić blachę do pieczenia?
Czyszczenie akcesoriów kuchennych, a w tym blachy - nie musi być uciążliwe i czasochłonne. Nie odbierze ci też radości z częstych wypieków! Jeśli twoja blacha pokryła się zaschniętym tłuszczem, resztkami jedzenia i innym brudem - mamy na to skuteczny sposób. Bez drapania, długiego namaczania I używania jakichkolwiek środków! Potrzebne do jej wyczyszczenia będą ci dwa produkty - soda oczyszczona i sól. Za ich pomocą usuniesz wszystko, co nawarstwiło się na blasze. Te dwa uniwersalne środki czyszczące poradzą sobie z nawet najbardziej zaschniętym i trudnym brudem!