×

13 owoców i warzyw, które wyglądają jakby były wzięte z jakiejś kreskówki dla dzieci

Matka Natura lubi sobie czasem porobić jaja i nadaje swoim „dzieciom” najprzeróżniejsze i najdziwaczniejsze kształty. Trudno jest nie pokochać takie śmieszne warzywa i owoce, zdają się mieć więcej charakteru niż niektórzy ludzie.

Oto śmieszne warzywa i owoce prosto z ogródka, albo sklepowego koszyka.

#1 Kiedy Twoje marcheweczki sobie chillują w najlepsze (jakby zajadały chipsy i oglądały ulubiony serial na Netflixie)

zabawne warzywo, fot. reddit

#2 Smutna świnko-marcheweczka, która chyba potrzebuje aby ktoś jej powiedział jaka jest słodka

zabawne warzywo, fot. reddit

#3 Powiedzmy, że to przypomina duży, długi, nos (a nie co innego, zbereźniku!)

zabawne warzywo, fot. reddit

#4 Ta marchewka bardzo chciałaby być tłuczkiem

Śmieszne warzywa
Śmieszne warzywa i owoce, fot. reddit

#5 Kiedy po pół roku siłki patrzysz w lustro (wersja koloryzowana)

zabawne warzywo, fot. reddit

#6 Prawie jak sąsiad zza płota

zabawne warzywo, fot. reddit

#7 Nie zgadniesz, ale to coś to bakłażan

Śmieszne warzywa
Śmieszne warzywa i owoce, fot. reddit

#8 Och ty mały wstydzioszku!

zabawne warzywo, fot. reddit

#9 Będzie z nich posiłek pełen miłości

Śmieszne warzywa
Śmieszne warzywa i owoce, fot. reddit

#10 Po poważnym zabiegu chirurgicznym

zabawne warzywo, fot. reddit

#11 „No i czego się patrzysz?!”

zabawne warzywo, fot. reddit

#12 Kiedy mama sama postara się o dziecko…

Śmieszne warzywa
Śmieszne warzywa i owoce, fot. reddit

#13 Przeuroczy zajączko-pomidorek!

zabawne warzywo, fot. reddit

A tutaj przeczytasz o tym, ile i kiedy należy dać napiwek w hotelu:

„…Jeśli chodzi o dawanie napiwków, to we wszystkich miejscach, w których są one mile widziane, jest to zazwyczaj suma w granicy od 5% do 10%. Choć są i tacy, którzy uważają, że powinno się raczej przyjmować przedział 5%-15%. Wielu znawców savoir vivre’u przyjmuje przy tym, że wysokość napiwku powinna zależeć od jednej z dwóch rzeczy. Albo od wysokości rachunku -czym wyższy, tym wyższy procentowo napiwek. Albo od nakładu pracy i czasu, jaki obsłużenie nas kogoś kosztowało. Praktycznie każdemu z hotelowej obsługi możesz dać napiwek. W przypadku kelnerów jest to wspomniane 5%-10% (lub 5%-15%)…”.

Może Cię zainteresować

zamknij